Je bent hier: Kos » Over Kos

Over Kos

De geschiedenis van Kos gaat een stuk terug in de tijd. Op Kos leven namelijk al langere tijd mensen en de geschiedenis begint in het zogeheten Neolithicum Kos is natuurlijk het Griekse eiland als het gaat om fietsen, uitgaan en oude, mooie, gebouwen en anderen overblijfselen uit het Oudgriekse tijdperk. Bovendien is de hoofdstad van Kos, Kos-stad, the place to be op het eiland. Hier zijn ook de meeste discotheken en bars te vinden. We hebben een overzicht gemaakt met informatiepagina’s die gaan over Kos zelf, de geschiedenis van Kos, bezienswaardigheden in Kos, Kos-stad en –natuurlijk- het weer in Kos.


Het eiland Kos

Kos is maar een paar kilometer verwijderd van Turkije door een smalle zeestraat. Het eiland bestaat voornamelijk uit laagland, op uitzondering na van een bergketen in het oosten. Filosoof en grondlegger van de medische wetenschap, Hippocrates, is geboren in Kos. De boom waaronder hij zijn studenten les gaf staat nog steeds in het centrum van Kos-stad en behoort tot één van de oudste bomen ter wereld. (..)

Meer geschiedenis Kos >>

Kos stad

Kos-stad heeft de belangrijkste haven van Kos.De hoofstad van Kos, Kos-stad, ligt aan de kust in het noordoosten. Kos-stad heeft tevens de belangrijkste haven van Kos. De stad is weer helemaal hersteld van een zware aardbeving die plaatsvond in 1933. Naast belangrijke archeologische monumenten wordt de hoofdstad overspoeld door prachtige zandstranden, veel parken met de mooiste bloemen en hoge palmbomen.

Een van de vele winkelstraten in Kos stadDe stad Kos wordt het eerst genoemd in het jaar 366 voor Christus. Hoewel het in de loop der eeuwen andere namen heeft gehad, is Kos-stad altijd de hoofdstad van Kos gebleven. Grote, luxe cruiseschepen vanuit de hele wereld maken kennis met het fantastische Kos. De grote winkelstraat in de hoofdstad heeft in 2005 een grote restauratie ondergaan en is nu versierd met nieuwe verlichting en aangekleed met andere decoratie. (..)

Meer Kos-stad >>

Andere steden

Het beroemde kasteel van Antimacheia, wat gebouwd werd in de Venetiaanse tijd, ligt in het dorp Antimamacheia, centraal gelegen op het eiland. Aan de westelijke zijde van het eiland is het dorp Kefalos te vinden. Dit dorp, met bijna 2100 inwoners, is bekend van de windmolen van Papavassilis en ruines van een kasteel uit de Middeleeuwen.

Het beroemde kasteel van Antimacheia, wat gebouwd werd in de Venetiaanse tijd, ligt in het dorp Antimamacheia, centraal gelegen op het eiland. In dit kasteel vind je oude restanten uit die tijd zoals oude kerken en huisjes. (..)

Meer bezienswaardigheden in Kos >>

Boek een vakantie

Een vakantie naar Kos kan bijvoorbeeld geboekt worden via de onderstaande (online) reisbureau's:

PalmboomSunweb
Super verzorgde vakanties naar Kos

FerioFerio
Voordelig op reis naar Kos

Arke.nlArke
Zonvakanties naar Griekenland, Kos

BeachmastersBeachmasters
Jongerenreizen naar Kos

Of maak gebruik van onze vakantietool om makkelijk en snel reizen te vergelijken!