Je bent hier: Kos » Over Kos » Bezienswaardigheden Kos » Kos stad

Kos Stad

Kos staat vooral bekend om het uitgaansleven in Kos stad. Kos stad is een grote badplaats met veel winkelstraatjes, goede restaurants en ongelofelijk veel bars, discotheken en discobars (vooral in grote en kleine Barstreet). In de stad zie je veel parken met bloemen, lanen met palmbomen en fantastische zandstranden. Daarnaast zijn er nog belangrijke archeologische monumenten.

Kos stad mag eigenlijk amper een stad heten. Alles binnen de stad is op loop- of fietsafstand en het belangrijkste deel van het centrum is zo goed als autovrij. Kos stad ligt aan de oostkant van het eiland Kos en kijkt uit op Bodrum, Turkije.

Kos stad is een plaats waar altijd wel wat te beleven valt. 's Morgens vroeg zie je vooral lokale mensen koffie drinken en hun krantje lezen, inkopen doen en verse vis halen op de vismarkt. Tegen het einde van de middag zie je de straten langzaam voller worden met toeristen die van de stranden, zwembaden en excursies komen om te shoppen, eten en drinken. Aan het einde van de avond komt het uitgaansleven volop op gang. De Camel Bar, Saloon Tex en Cactus zijn feestkroegen die je bezoekt voordat je echt uit gaat in een van de populaire discotheken. Sla vooral discotheek Fashion Club (bij Dolphin Square) of Heaven (met tuin en zwembad) niet over.

Het centrale punt van Kos stad is de Mandrakihaven met Dolphin Square. In de haven komen cruiseschepen vanuit de hele wereld en er liggen toerboten te wachten op toeristen die er een dagje op uit trekken. Tegenover de haven vind je gezellige terrasjes met daarachter de winkelstraten.

Aan de oostkant van de haven vind je de Johannietersburcht, bereikbaar via een voetgangersbrug die start bij de Plataan van Hippocrates. Deze boom, waaronder Hippocrates les gaf, staat nog steeds in het centrum van Kos stad. Het is een van de oudste bomen ter wereld.

Ten zuiden van de Mandrakihaven ligt het centrum van Kos stad met een aantal archeologische opgraafplaatsen, de Hadji Hassan-moskee, een aantal winkelstraten, barretjes, restaurants, de befaamde Barstreet, het archeologisch museum en een indrukwekkende markthal.

In Kos stad bevinden zich de meest bekende stranden van het eiland, namelijk het zand/kiezelstrand van Lambi en het kiezelstrand van Psalidi. Beide bieden naast een heerlijk strand ook diverse watersportactiviteiten. Het Lambistrand is lang, druk en heeft verschillende watersportfaciliteiten en er zijn veel restaurants, tavernes en bars aanwezig.

Alles bij elkaar is Kos stad misschien maar een vierkante kilometer groot en juist dat maakt Kos stad tot een geweldige plaats.

Boek een vakantie

Een vakantie naar Kos kan bijvoorbeeld geboekt worden via de onderstaande (online) reisbureau's:

PalmboomSunweb
Super verzorgde vakanties naar Kos

FerioFerio
Voordelig op reis naar Kos

Arke.nlArke
Zonvakanties naar Griekenland, Kos

BeachmastersBeachmasters
Jongerenreizen naar Kos

Of maak gebruik van onze vakantietool om makkelijk en snel reizen te vergelijken!